Osaka
Osaka

Osaka är Japans tredje största stad, efter Tokyo och Yokohama. Tillsammans med angränsande Kobe och Kyoto bildar Osaka det enorma Keihanshin-storstadsområdet, med totalt ca. 18 miljoner invånare.

Osakaborgen

Till skillnad från Kyoto så blev Osaka i princip helt sönderbombat under andra världskriget. Jämfört med Kyoto råder det en brist på 500-åriga tempel som gör att många västerländska turister helt hoppar över staden. Kinesiska turister älskar dock Osaka för shoppingmöjligheterna och för att staden är lite lättare att manövrera i än Tokyo.

Osaka kallas ofta för “det enda köket under himlen” – maten här sägs vara helt i en klass för sig. Bland Osaka-specialiteterna finner man bland annat takoyaki, bläckfisksbollar, och okonomi-yaki, en slags nudelpannkaka som ofta serveras med fläsk.

I övrigt utmärker sig Osaka-borna sig för sin humor – de flesta av Japans mest populära komiker kommer från Osaka eller närområdet, även om de tvingas bo i Tokyo om de överhuvudtaget vill synas på TV.

Väder

JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Dagstemperatur 32 33 30 23 18 12
Nattemperatur 24 25 22 16 10 5
Dagar m. nederbörd 10 7 9 8 6 5
JAN FEB MAR APR MAJ JUN
Dagstemperatur 10 10 14 20 25 28
Nattemperatur 3 3 6 11 16 20
Dagar m. nederbörd 6 6 10 9 10 11

* Siffror från Japan Meterological Agency

Sightseeing

Osakaborgen och Dotonbori är några av Osakas populäraste attraktioner.

Hirakata Park är ett stort nöjesfält som ligger ca 30 minuter från centrala Osaka, halvvägs till Kyoto. Universal Studios Japan är den enda nöjesparken utanför USA som huserar “The Wizarding World of Harry Potter”.

Karta

Resor som går till Osaka

Publicerad: . Senast uppdaterad: . (c) Japanexperterna.se