En annorlunda researrangör

Japanexperterna är en liten, modern och slank specialistarrangör som bara arrangerar resor till Japan. Vi fungerar inte riktigt som våra konkurrenter.

Experter till reseledare

Vi är vad vi heter. Samtliga av våra reseledare är examinerade japanologer som bor eller har bott längre perioder i Japan och talar flytande japanska. Men! Vi är inte för den skull en bunt knastertorra akademiker – vi är serviceinriktade, unga, trevliga, glada och känner en entusiasm för landet som smittar. Läs mer om oss som jobbar här.

Mindre grupper

Japanexperternas resor har endast 4 resenärer som minimum för att resan ska bli av – och maximum 10! En del saker går helt enkelt inte att göra i en grupp om 20 personer – vare sig det handlar om ett intimt besök på ett buddhistiskt tempel utanför turiststråket eller en rundvisning i ett lokalt sakebryggeri. Dessutom slipper man känna sig som en elev på skolresa, eller ännu värre, en elefant i en stor flock. I grupper om max 10 personer* kommer vi närmre inpå Japan och japanerna.

* Högre maxantal på vissa specialresor, t.ex. familjeresor.

Mer frihet

Vill du flyga från Göteborg istället för Stockholm? Påbörjar du din resa kanske utanför Sverige? Vill du mellanlanda i Peking och passa på att tillbringa natten där? Vill du stanna en dag till i Tokyo efter resans slut så att du hinner med souvenirshoppandet? Vill du komma en dag tidigare så att du får tid till att göra något åt din jet lag? Vill du tjäna dina “miles” med ett specifikt flygbolag? Om du reser med Japanexperterna bokar du själv din flygbiljett.

Med dagens affärsläge finns det egentligen ingen anledning att baka in priset för flybiljetten i resans pris. Att beställa flygbiljett på egen hand innebär inte längre en omständig resa till en resebyrå som tar ut dyr kommission – de billigaste biljetterna går att hitta i en handvändning på nätet, och i själva verket kan researrangörerna, som behöver de flexiblaste biljetterna, i 9 fall av 10 inte tävla med de priser privatkonsumenter kan komma över. Läs mer flyginformation.

Wi-fi på hela resan

Trots att Japan är ett erkänt högteknologiskt land är det väldigt svårt att hitta offentliga “hot-spots” där man kan använda internet gratis. Japanexperterna bokar i den mån det är möjligt hotell som har wifi på rummen eller åtminstone i lobbyn, men framför allt så har våra reseledare alltid med sig en mobil wifi-router – oumbärligt för den som vill kunna hålla kontakt med de där hemma och kanske dela med sig av bilder och intryck i realtid.