Familjeresa: Stora sommarlovsresan i Japan
Familjeresa: Stora sommarlovsresan i Japan
TOKYO - FUJI/HAKONE - KYOTO - HIROSHIMA - MIYAJIMA - OSAKA

Avgångar

Datum Pris Längd OBS!
19/6/202424 800:-11 nätterBoka

Introduktion

En resa till Japan för både stora och små. Denna resa är en utomordentlig upplevelse av Japan, fylld av roliga platser, historia och det finaste som landet har att erbjuda. Vi upplever megastaden Tokyo på nära håll, tappar bort oss i en fantastisk värld av manga och anime, leker med samurajer och ninjor, vandrar bland Kyotos forntida tempel i vacker natur, och badar i varma källor på Fujibergets sluttningar. Och mycket mer. En perfekt familjeresa.

Det som utmärker detta alternativ är att det är i ett lugnt tempo, speciellt anpassat för barnfamiljer. Det finns också gott om utrymme för extra aktiviteter för de som maximera sin resa till Japan.

Flyginformation

Den här resan börjar och slutar i olika städer. Vi rekommenderar en s.k. "multi-city" biljett som börjar i Tokyo och slutar i Osaka. Dessa biljetter kan köpas direkt hos flygbolagen eller resebolagen, som med vanliga biljetter. Mer info

Om man flyger från Sverige kommer man fram nästföljande dag till Japan, oavsett flygbolag. Detta innebär att avgången från Sverige ska vara bokad senast till dagen innan resans första dag.

Resplan

För detaljerat schema, tryck på respektive dag.

F = Frukost, L = lunch, M = Middag.

[dölj alla] [visa alla]

Dag 1: Tokyo (H: TOKYO)

F: L: M:

Ankomst till Tokyo. Till hotellet på egen hand. Reseledare träffar gruppen på kvällen i hotellets lobby, presenterar sig själv och bjuder på välkomstdrink.

Dag 2: Anime och ungdomsmode (H: TOKYO)

F: L: M:

Vi börjar vår äventyr med ett besök på Ghibli museum för barn, känt från Hayao Miyazakis Oscarbelönade ’Spirited Away’.

Bild från den tecknade filmen 'Ponyo på klippan vid havet'

Nästa mål blir det av en lite extraordinär upplevelse, vi besöker en av Tokyos ikoner i det kosmopolitiska Shinjuku; vi åker upp till det fantastiska utsiktsobservatoriet i det 243 meter höga skrytbygget Tokyo Metropolitan Government Building, designat av en av Japans främste arkitekter, Kenzo Tange. Här njuter vi av en hisnande utsikt över Tokyo från ovan.

Vi avslutar dagen med en inblick i det japanska köket genom en trevlig välkomstmiddag.

Dag 3: Ungdomarnas Tokyo (H: TOKYO)

F: L: M:

När svenska ungdomar pratar om Japan och Tokyo så menar de oftast stadsdelarna Harajuku och Shibuya. Idag står dessa på tur. Vi börjar dagen i det mer traditionella slaget – med ett besök till a Meiji Jingu, en mystisk och vacker Shinto helgedom tillägnad Meiji kejsaren, den kejsare som fått ge namn åt Meijirestaurationen som 1868 blev det blodiga startskottet på Japans omvandling från feodalsystem styrt av shogun till en slags form av västerländsk, parlamentarisk demokrati.

Ungt mode i Harajuku

Efter lunch tar vi en promenad genom den ungdomliga stadsdelen förbi Tokyos olympiska stadium vidare till Shibuya. Om ni sett Lasse Hallströms film med Richard Gere känner ni redan till den rörande historien om den trogna hunden Hachiko, som satt utanför den här stationen på 1920-talet och nu finns förevigad med en staty.

Har ni sett filmen “Lost in Translation” eller överhuvudtaget någon dokumentär om Japan känner ni också kanske igen Shibuyas “scramble crossing” – en trafikkorsning som stängs av för trafik i alla riktningar och blir ett veritabelt hav av fotgängare i en halv minut, innan bilarna tar över igen. Precis som i filmen beskådar vi dessa otroliga scener från ovan för att senare gå över korsningen.

Dag 4: Sushi, fiskmarknad och en blick in i framtiden (H: TOKYO)

F: L: M:

Tidigt på morgonen beger vi oss till världens största och nyaste fiskmarknad Toyosu, där tiotusentals sushikockar sägs passera varje dag i jakt på den färskaste och finaste fisken. Marknaden har blivit ett hett ämne i världsmedier eftersom det var här man flyttade en av Tokyos ikoner – gamla fiskmarknaden Tsukiji som har stått i centrala Tokyo sedan 1935.

På eftermiddagen beger vi oss till Odaiba – den konstgjorda ön som andas framtid. Där besöker vi ett ett helt nytt ultramodernt digitalt konstmuseum TeamLab Borderless. På vägen dit tar vi det förarlösa tåget Monorail. Väl på ön kastar vi oss in i framtidens teknik, och roligt ska vi ha – vi tittar förbi Toyotas enorma showroom och de som vill kan se framtidens bilar på nära håll, prova framtidens bromssystem eller köra en bil i en så kallad “virtual reality”.

TeamLab Borderless

Dag 5: Fri dag (H: TOKYO)

F: L: M:

Idag tillbringar vi dagen på egen hand, reseledaren hjälper er och tipsar gärna om allt ni vill veta eller vad som pågår i staden just den dagen. För er som vill ha det lilla extra på er resa till Japan finns det fantastiska shoppingmöjligheterna i bland annat Ginza, det varumärkestätaste området i världen. Eller varför inte besöka den elektroniska staden Akihabara en myrstack av neonglittrande stora och små varuhus där vi hittar allt som har med elektronik att göra. Inklämda mellan dessa elektronikvaruhus hittar vi en mängd tv-spels affärer.

På kvällen skickar vi våra stora väskor till Kyoto, med oss tar vi bara handbagaget för en natt.

Dag 6: Hakone nationalpark: Fujiberget och varma källor (H: HAKONE)

F: L: M:

Vi styr kosan mot Fujiberget och Hakone nationalpark, en väldigt populär utflyktsmål för Tokyoiter.
Här njuter vi av en otroligt vacker utsikt över Fujiberget (om inte vädret är väldigt dåligt), åker linbana ovanför vulkan- och svavelmarks landskap, seglar på Ashisjön, besöker en gammal militärpostering från 1600-talet som är en del av den autentiska biten av gamla Tokaido vägen som kopplade samman Kyoto och Tokyo under hela Japans historia.

På kvällen slappnar vi av på vårt traditionella värdshus-ryokan med en egen privat varmkälla. Har ni varit på Hasseluddens Yasuragi eller hört talas om det, nu är det dags att njuta av dess storebror som många andra Tokyoiter.

Dag 7: Kyoto, matmarknad Nishiki och shoppingarkaderna (H: KYOTO)

F: L: M:

Idag bekantar vi oss med Kyoto, denna otroliga stad som har varit japansk huvudstad i nästan 1100 år, ändå fram till 1868. Dagen spenderar vi i centrala Kyoto där vi besöker bland annat Kyotos berömda matmarknad Nishiki. Vi promenerar längs två långa rustika shoppingarkader som har varit på samma plats sedan 1500-talet. Här kan vi se att shopping i Japan handlar inte bara om att spendera pengar eller om att varorna ska vara av bra kvalité utan även söta och gulliga, ett fenomen som kallas “kawaii” – söt, gullig, ordagrant “älsklig” på japanska. Inklämda mellan olika affärer och butiker hittar vi alltifrån ett kattcafé, ett ugglecafé till en ninjarestaurang.

Kyoto-siluett

Dag 8: Bambulund, mosstempel och den gyllene paviljongen (H: KYOTO)

F: L: M:

Idag beger vi oss mot Arashiyama och Sagano, Kyotos natursköna västra del, där vi gör en cykeltur genom bambulundar och risfält, förbi uråldriga tempel och poethyddor. Arashiyama är ett välbesökt turistområde men på cykeln dröjer det inte länge förrän vi är snart sagt helt ensamma, med undantag för risbönderna. Vi besöker ett mystiskt och avsides beläget tempel som spelar en central del i nobelprisvinnaren Kawabatas roman “Kyoto, eller De unga älskande i den gamla kejsarstaden”.

Efter en traditionell lunch på en liten restaurang är det dags för vårt nästa mål, Den gyllene paviljongen, en lika viktig symbol för Kyoto som Eiffeltornet är för Paris. Under Zen-templets guldfasad döljer sig en dramatisk historia, detaljerad beskriven av den kontroversielle författaren Yukio Mishima i den delvis verklighetsbaserade romanen “Den gyllene paviljongens tempel”.

Dag 9: Samurajer och ninjor (H: KYOTO)

F: L: M:

Idag kastar vi oss in i den fantastiska världen av ninjor och samurajer. Vi beger oss till den berömda filmstudion Toei Kyoto Studio Park som är helt proppfull med roliga aktiviteter för både de stora och de små; många olika samuraj- och ninjashower, och har vi tur så hamnar vi mitt i en samuraj- filminspelning.

Samurajfajt på Eigamura i Kyoto

Dag 10: Hiroshima och Miyajima (H: HIROSHIMA)

F: L: M:

Staden Hiroshima – världens första stad att bli utsatt för atombomben som inte kan tyckas behöva närmare introduktion – men det moderna Hiroshima är faktiskt en av Japans trevligaste städer. Vi är här för att besöka det utmärkta fredsmuséet, stå rakt under den plats där bomben exploderade, och se några av de få byggnader som stod kvar efter explosionen, och än idag bevarats.

Atombombsdomen, Hiroshima

Vi besöker också den heliga ön Miyajima, promenerar bland hundratals sikahjortar, går på ”svävande” UNESCO Itsukushima shintotemplets plankor och njuter av vackra vyer över den gigantiska ”flytande” porten – torii, ett av det mest fotade objekten i hela Japan. Här tar vi oss tid att även utforska en mängd hantverksverkstäder och små affärer som finns utsprida över hela ön.

På kvällen checkar vi in på vårt centralt belägna hotell i Hiroshima.

Dag 11: Fri dag i Osaka (H: OSAKA)

F: L: M:

Fri dag.

Återigen tar vi höghastighetståget Shinkansen, denna gång till Osaka där vi använder våra nyvunna kunskaper om Japan och spenderar tid på egen hand. För de som inte har fler souvenirer på sin shopping lista finns reseledaren tillgänglig för andra tips eller annat ni behöver hjälp med. Några av tipsen är att spendera dagen i centrala delar av staden där vi hittar gastronomiska mecka Dotonbori eller coola Osakas akvarium Kaiyukan.

På kvällen äter vi en gemytlig avskedsmiddag tillsammans.

Dag 12: Hemfärd

F: L: M:

Då har det blivit dags att säga adjö – hemresa, för de som inte väljer att stanna längre.

Vårt hotell i Osaka har bra förbindelse till spektakulära Kansai International Airport och härifrån kan vi antingen fortsätta vår resa vidare genom Japan – japanska berömda bad- och semesterorter så som Okinawa, Amami Oshima, Stillahavsparadisön Guam eller resa till någon annan destination i världen.

FÖR EVENTUELL FÖRLÄNGNING AV RESAN VÄNLIGEN KONTAKTA OSS I SAMBAND MED BOKNING AV ORDINARIE RESA.

Det finns möjlighet att lämna bagage på hotellet för de som flyger sent på eftermiddagen. Flyg med bla.a. Finnair, Turkish Airlines, SAS och Air China anländer vanligtvis samma dag i Sverige. Flyg med Emirates och Qatar Airways går sent på kvällen och anländer dagen efter.