Familjeresa: Stora sommarlovsresan i Japan
Familjeresa: Stora sommarlovsresan i Japan
TOKYO - FUJI/HAKONE - KYOTO - HIROSHIMA - MIYAJIMA - OSAKA

Avgångar

Datum Pris Längd OBS!

Introduktion

En resa till Japan för både stora och små. Denna resa är en utomordentlig upplevelse av Japan, fylld av roliga platser, historia och det finaste som landet har att erbjuda. Vi upplever megastaden Tokyo på nära håll, tappar bort oss i en fantastisk värld av manga och anime, leker med samurajer och ninjor, vandrar bland Kyotos forntida tempel i vacker natur, och badar i varma källor på Fujibergets sluttningar. Och mycket mer. En perfekt familjeresa.

Det som utmärker detta alternativ är att det är i ett lugnt tempo, speciellt anpassat för barnfamiljer. Det finns också gott om utrymme för extra aktiviteter för de som maximera sin resa till Japan.

Flyginformation

Den här resan börjar och slutar i olika städer. Vi rekommenderar en s.k. "multi-city" biljett som börjar i Tokyo och slutar i Osaka. Dessa biljetter kan köpas direkt hos flygbolagen eller resebolagen, som med vanliga biljetter. Mer info

Om man flyger från Sverige kommer man fram nästföljande dag till Japan, oavsett flygbolag. Detta innebär att avgången från Sverige ska vara bokad senast till dagen innan resans första dag.

Resplan

För detaljerat schema, tryck på respektive dag.

F = Frukost, L = lunch, M = Middag.

[dölj alla] [visa alla]

Dag 1: Tokyo (H: TOKYO)

F: L: M:

Ankomst till Tokyo. Till hotellet på egen hand. Reseledare träffar gruppen på kvällen i hotellets lobby, presenterar sig själv och bjuder på välkomstdrink.

Dag 2: Ungdomarnas Tokyo (H: TOKYO)

F: L: M:

Vi börjar vårt äventyr storartat genom att kasta oss in i ungdomskvarteren Harajuku och Shibuya som blev varmt omtalade i Sverige av bland annat sångaren och ungdomsidolen Yohio! Vårt första stopp – Meiji Jingu, en mystisk och vacker shinto-helgedom tillägnad Meiji-kejsaren, den kejsare som fått ge namn åt den restauration som 1868 blev det startskottet för Japans stapplande omvandling från shogun-styrd feodalstat till en parlamentarisk demokrati i västerländskt stuk.

Ungt mode i Harajuku

Vi nästlar oss in bland smågatorna och upplever de senaste trenderna i modegalna Harajuku. Sedan tar vi en promenad genom den ungdomliga stadsdelen förbi ungdomarnas favoriten Takeshita street vidare till Shibuya. Om ni sett Lasse Hallströms film med Richard Gere känner ni redan till den rörande historien om hunden Hachiko, som satt utanför den här stationen på 1920-talet och nu finns förevigad med en staty.

Har ni sett filmen “Lost in Translation” eller överhuvudtaget någon dokumentär om Japan känner ni också kanske igen Shibuyas “scramble crossing” – en trafikkorsning som stängs av för trafik i alla riktningar och blir ett veritabelt hav av fotgängare i en halv minut, innan bilarna tar över igen.

Vi avslutar dagen med en inblick i det japanska köket genom en trevlig välkomstmiddag.

Dag 3: En blick i framtiden och hisnande vyer (H: TOKYO)

F: L: M:

Ännu en höjdarnas dag fylld av upplevelser!

Idag beger vi oss till Odaiba – den konstgjorda ön som andas framtid. Där besöker vi ett ett helt nytt ultramodernt digitalt konstmuseum TeamLab Planet. På vägen dit tar vi det förarlösa tåget Monorail.

Odaiba i sig är en upplevelse och förmodligen den mest familjevänliga stadsdelen i Tokyo, barn- och ungdomarnas absoluta favorit! Förutom det som står i vårt program, här hittar vi även den gigantiska roboten Gundam, tekniska museum Miraikan med humanoida robotar eller varför inte – en Hawaiiburgare med oslagbar utsikt över Tokyobukten.

Dagen avslutar vi i det kosmopolitiska Shinjuku. Skyskraporna tornar upp sig i skyn och i höghastighetshiss åker vi upp till utsiktsobservatoriet i det 243 meter höga skrytbygget “Tokyo Metropolitan Government Building” designat av en av Japans främste arkitekter, Kenzo Tange.

Dag 4: Sushi, fiskmarknad och elektronik (H: TOKYO)

F: L: M:

På morgonen beger vi oss till den gamla fiskmarknaden och precis som tusentals andra Tokyoiter strosar bland hundratals matstånd. Här finns några av de bästa sushi restaurangerna i världen, och Japanexperterna rekommenderar att ni ska passa på och testa den berömda japanska rätten just här.

Näst på tur står den elektroniska staden Akihabara, en drömstadsdel för svenska barn och ungdomar. Vi spanar in det allra senaste inom tekniken och spel, besöker en spelarkad och en ikonisk bokhandel på hela sex våningar.

Dag 5: Fri dag (H: TOKYO)

F: L: M:

Idag tillbringar vi dagen på egen hand, reseledaren hjälper er och tipsar gärna om allt ni vill veta eller vad som pågår i staden just den dagen. För er som vill ha det lilla extra på er resa till Japan finns det fantastiska möjligheter att besöka Daikanyama, Tokyos motsvarighet på Brooklyn i New York. Daikanyama sägs vara Tokyos coolaste stadsdel med en stark kosmopolitisk stämning. Eller åka ut på ett äventyr och besöka Tokyos Skansen, Edo-Tokyo Open Air Architectural Museum. Eller varför inte ta en sväng förbi den glamorösa Ginza, världens varumärkestätaste område i världen och ett av de trevligaste områden i Tokyo.

På kvällen skickar vi våra stora väskor till Kyoto, med oss tar vi bara handbagaget för en natt.

Dag 6: Hakone nationalpark: Fujiberget och varma källor (H: HAKONE)

F: L: M:

Vi styr kosan mot Fujiberget och Hakone nationalpark, en väldigt populär utflyktsmål för Tokyoiter.
Här njuter vi av en otroligt vacker utsikt över Fujiberget (om inte vädret är väldigt dåligt), åker linbana ovanför vulkan- och svavelmarks landskap, seglar på Ashisjön, besöker en gammal militärpostering från 1600-talet som är en del av den autentiska biten av gamla Tokaido vägen som kopplade samman Kyoto och Tokyo under hela Japans historia.

På kvällen slappnar vi av på vårt traditionella värdshus-ryokan med en egen privat varmkälla. Har ni varit på Hasseluddens Yasuragi eller hört talas om det, nu är det dags att njuta av dess storebror som många andra Tokyoiter.

Dag 7: Kyoto, matmarknad Nishiki och shoppingarkaderna (H: KYOTO)

F: L: M:

Idag bekantar vi oss med Kyoto, denna otroliga stad som har varit japansk huvudstad i nästan 1100 år, ändå fram till 1868. Dagen spenderar vi i centrala Kyoto där vi besöker bland annat Kyotos berömda matmarknad Nishiki. Vi promenerar längs två långa rustika shoppingarkader som har varit på samma plats sedan 1500-talet. Här kan vi se att shopping i Japan handlar inte bara om att spendera pengar eller om att varorna ska vara av bra kvalité utan även söta och gulliga, ett fenomen som kallas “kawaii” – söt, gullig, ordagrant “älsklig” på japanska. Inklämda mellan olika affärer och butiker hittar vi alltifrån ett kattcafé, ett ugglecafé till en ninjarestaurang.

Kyoto-siluett

Dag 8: Bambulund, mosstempel och samurajernas näktergalsgolv (H: KYOTO)

F: L: M:

Idag beger vi oss mot Arashiyama och Sagano, Kyotos natursköna västra del, där vi gör en cykeltur genom bambulundar och risfält, förbi uråldriga tempel och poethyddor. Arashiyama är ett välbesökt turistområde men på cykeln dröjer det inte länge förrän vi är snart sagt helt ensamma, med undantag för risbönderna. Vi besöker ett mystiskt och avsides beläget tempel som spelar en central del i nobelprisvinnaren Kawabatas roman “Kyoto, eller De unga älskande i den gamla kejsarstaden”.

Efter lunchen (på egen hand) beger vi oss mot Nijoborgen – berömd för sitt knarrande “näktergalsgolv”, som skulle skydda shogunen från ninjor – de berömda lönmördarna. Vi går tillsammans över golvet och tittar också underifrån (om knäna tillåter) för att förstå den snillrika konstruktionen som har hållit inkräktarna borta i snart 400 år. Innergården rymmer dessutom en fantastisk landskapsträdgård.

Dag 9: De mystiska rävarna och tusentals röda portar (H: KYOTO)

F: L: M:

Vi börjar dagen med ett potpurri av det traditionella Kyoto. Vi börjar vårt äventyr med den mystiska Shintohelgedomen Fushimi Inari Taisha, världsberömd för sina tusentals röda portar som förekommer i snart sagt varje film som Hollywood gör om Japan – En geishas memoarer, Lost in Translation mm. Enligt japansk forntida mytologi vaktas denna helgedom av de mystiska Shintorävarna, budbärarna mellan gudarna och människor.

Tusentals röda portar tillägnade risförrådsguden Inari, Fushimi Inari Taisha, Kyoto

Eftermiddag tillbringar vi på egen hand i denna magiska stad!

Kyoto har så gott som 17 sevärdheter listade hos Unesco som världsarv. Reseledaren tipsar gärna om vad som pågår i Kyoto just då, och hjälper till med allt ni behöver.

Dag 10: Hiroshima och Miyajima (H: HIROSHIMA)

F: L: M:

Staden Hiroshima – världens första stad att bli utsatt för atombomben som inte kan tyckas behöva närmare introduktion – men det moderna Hiroshima är faktiskt en av Japans trevligaste städer. Vi är här för att besöka det utmärkta fredsmuséet, stå rakt under den plats där bomben exploderade, och se några av de få byggnader som stod kvar efter explosionen, och än idag bevarats.

Atombombsdomen, Hiroshima

Vi besöker också den heliga ön Miyajima, promenerar bland hundratals sikahjortar, går på ”svävande” UNESCO Itsukushima shintotemplets plankor och njuter av vackra vyer över den gigantiska ”flytande” porten – torii, ett av det mest fotade objekten i hela Japan. Här tar vi oss tid att även utforska en mängd hantverksverkstäder och små affärer som finns utsprida över hela ön.

På kvällen checkar vi in på vårt centralt belägna hotell i Hiroshima.

Dag 11: Fri dag i Osaka (H: OSAKA)

F: L: M:

Fri dag.

Återigen tar vi höghastighetståget Shinkansen, denna gång till Osaka där vi använder våra nyvunna kunskaper om Japan och spenderar tid på egen hand. För de som inte har fler souvenirer på sin shopping lista finns reseledaren tillgänglig för andra tips eller annat ni behöver hjälp med. Några av tipsen är att spendera dagen i centrala delar av staden där vi hittar gastronomiska mecka Dotonbori eller coola Osakas akvarium Kaiyukan.

På kvällen äter vi en gemytlig avskedsmiddag tillsammans.

Dag 12: Hemfärd

F: L: M:

Då har det blivit dags att säga adjö – hemresa, för de som inte väljer att stanna längre.

Vårt hotell i Osaka har bra förbindelse till spektakulära Kansai International Airport och härifrån kan vi antingen fortsätta vår resa vidare genom Japan – japanska berömda bad- och semesterorter så som Okinawa, Amami Oshima, Stillahavsparadisön Guam eller resa till någon annan destination i världen.

FÖR EVENTUELL FÖRLÄNGNING AV RESAN VÄNLIGEN KONTAKTA OSS I SAMBAND MED BOKNING AV ORDINARIE RESA.

Det finns möjlighet att lämna bagage på hotellet för de som flyger sent på eftermiddagen. Flyg med bla.a. Finnair, Turkish Airlines, SAS och Air China anländer vanligtvis samma dag i Sverige. Flyg med Emirates och Qatar Airways går sent på kvällen och anländer dagen efter.