Akihabara
Akihabara

Akihabara, också i förkortad form som Akiba, är en stadsdel i centrala Tokyo strax norr om Tokyostationens Marunouchi-område. Akihabara har sedan 80-talet varit känt som de elektronikintresserades paradis med den trånga men härliga basaren Akihabara Electric Town, men sen 2000-talet har det skett en förskjutning i fokus, först till tv-spel, senare till manga och anime och allra senast till allt möjligt som kan tänkas intressera manliga nördar, till exempel flickiga popband som AKB48 (där “AKB” står för “Akiba”) och s.k. maid cafés.

Shopping

Strax öster om Akihabarastationen ligger Yodobashi Akiba, en av Tokyos största elektronikbutiker med hela 9 våningar med allt från kylskåp till tv-spel. Är man ute efter begagnade tv-spel är butiken Super Potato, väster om stationen, den mest berömda. De hundratals småbutiker som tillsammans bildar Akihabara Electric Town börjar också precis väster om stationen.

Att ta sig hit

Akihabarastationen kan nås flera olika JR-linjer, bland andra Yamanote – från Tokyostationen tar det ca. 3 min. Stationen kan också nås med Hibiyalinjen på Tokyo Metro.

Karta

Resor som går till Akihabara

Publicerad: . Senast uppdaterad: . (c) Japanexperterna.se