Familjeresa: Höstlovet i Japan
Familjeresa: Höstlovet i Japan
TOKYO - KYOTO - HIROSHIMA - OSAKA

Avgångar

Datum Pris Längd OBS!
26/1022 800:-7 nätterBoka

Introduktion

Härliga höstlovsresan i Japan, för stora och små! Denna resa är en utomordentlig upplevelse av Japan, fylld av roliga platser, historia och det finaste som landet har att erbjuda. Vi upplever megastaden Tokyo på nära håll, tappar bort oss i fantastiska världar av spel och teknik, manga och anime, lär oss om samurajer och ninjor, vandrar bland Kyotos forntida tempel och vackra natur, besöker Hiroshima som är mer aktuell än någonsin tidigare och upplever framtiden på nära håll. Och mycket mer. En perfekt familjeresa.
Det som utmärker detta alternativ är att det är i ett lugnt tempo, speciellt anpassat för barnfamiljer. Det finns också gott om utrymme för extra aktiviteter för de som vill se och orkar mer.

Flyginformation

Den här resan börjar och slutar i olika städer. Vi rekommenderar en s.k. "multi-city" biljett som börjar i Tokyo och slutar i Osaka. Dessa biljetter kan köpas direkt hos flygbolagen eller resebolagen, som med vanliga biljetter. Mer info

Om man flyger från Sverige kommer man fram nästföljande dag till Japan, oavsett flygbolag. Detta innebär att avgången från Sverige ska vara bokad senast till dagen innan resans första dag.

Resplan

För detaljerat schema, tryck på respektive dag.

F = Frukost, L = lunch, M = Middag.

[dölj alla] [visa alla]

Dag 1: Ankomst till Tokyo (H: TOKYO)

F: L: M:

Ankomst till Tokyo. Till hotellet på egen hand. Reseledare träffar gruppen på kvällen i hotellets lobby och därefter går vi och äter en trevlig japansk flerrätters middag tillsammans. Reseledaren presenterar sig själv, företaget, vårt program och bjuder gruppen på välkomstdrink.

Utsikt från Tokyos stadshus

Dag 2: Tokyo: Den modegalna Harajuku & Shibuya! (H: TOKYO)

F: L: M:

Vi börjar vårt äventyr storartat genom att kasta oss in i ungdomskvarteren Harajuku och Shibuya som blev varmt omtalade i Sverige av bland annat sångaren och ungdomsidolen Yohio!

Bild från den tecknade filmen 'Ponyo på klippan vid havet'

Vi nästlar oss in bland smågatorna och upplever de senaste trenderna i modegalna Harajuku. Sedan tar vi en promenad genom den ungdomliga stadsdelen förbi ungdomarnas favoriten Takeshita street vidare till Shibuya. Om ni sett Lasse Hallströms film med Richard Gere känner ni redan till den rörande historien om hunden Hachiko, som satt utanför den här stationen på 1920-talet och nu finns förevigad med en staty.

Ungt mode i Harajuku

Har ni sett filmen “Lost in Translation” eller överhuvudtaget någon dokumentär om Japan känner ni också kanske igen Shibuyas “scramble crossing” – en trafikkorsning som stängs av för trafik i alla riktningar och blir ett veritabelt hav av fotgängare i en halv minut, innan bilarna tar över igen.

Dag 3: Tokyo: Den moderna megastaden - fiskmarknad, spel och den digitala framtiden (H: TOKYO)

F: L: M:

På morgonen beger vi oss till den gamla fiskmarknaden och precis som tusentals andra Tokyoiter strosar bland hundratals matstånd. Här finns några av de bästa sushi restaurangerna i världen, och Japanexperterna rekommenderar att ni ska passa på och testa den berömda japanska rätten just här.

Näst på tur står den elektroniska staden Akihabara, en drömstadsdel för svenska barn och ungdomar. Vi spanar in det allra senaste inom tekniken och spel, besöker en spelarkad innan vi beger oss mot det senaste tillskottet på Tokyos digitala karta – ett helt nytt ultramodernt digitalt konstmuseum TeamLab Borderless. Näst på tur står den

Stort bagage skickas till Kyoto, med oss tar vi bara handbagaget för 1 natt.

Dag 4: Kyoto: De mystiska djuren (H: KYOTO)

F: L: M:

Idag bekantar vi oss med Kyoto, denna otroliga stad som har varit japansk huvudstad i nästan 1100 år, ändå fram till 1868. Vi börjar vårt äventyr med den mystiska Shintohelgedomen Fushimi Inari Taisha, världsberömd för sina tusentals röda portar som förekommer i snart sagt varje film som Hollywood gör om Japan – En geishas memoarer, Lost in Translation mm. Enligt japansk forntida mytologi vaktas denna helgedom av de mystiska Shintorävarna, budbärarna mellan gudarna och människor.

Resten av dagen tillbringar vi i centrala Kyoto där vi besöker bland annat Kyotos berömda matmarknad Nishiki. Vi promenerar längs två långa rustika shoppingarkader som har varit på samma plats sedan 1500-talet. Här kan vi se att shopping i Japan handlar inte bara om att spendera pengar eller om att varorna ska vara av bra kvalité utan även söta och gulliga, ett fenomen som kallas “kawaii” – söt, gullig, ordagrant “älsklig” på japanska. Inklämda mellan olika affärer och butiker hittar vi alltifrån ett kattcafé, ett ugglecafé till en ninjarestaurang.

Dag 5: Kyoto: Näktergalsgolv, samurajer, den gyllene paviljongen (H: KYOTO)

F: L: M:

Vi börjar dagen med ett potpurri av det traditionella Kyoto. Vi beger oss mot Nijoborgen – berömd för sitt knarrande “näktergalsgolv”, som skulle skydda shogunen från ninjor – de berömda lönmördarna. Vi går tillsammans över golvet och tittar också underifrån (om knäna tillåter) för att förstå den snillrika konstruktionen som har hållit inkräktarna borta i snart 400 år. Innergården rymmer dessutom en fantastisk landskapsträdgård.

Vår resa fortsätter vidare till den gyllene paviljongen, är en lika viktig symbol för Kyoto som Eiffeltornet är för Paris. Under Zen-templets guldfasad döljer sig en dramatisk historia, skildrad i detalj av den kontroversielle författaren Yukio Mishima i den delvis verklighetsbaserade romanen “Den gyllene paviljongens tempel”.

Stora bagaget skickas till hotellet i Osaka, med oss tar vi handbagage för en dag.

Dag 6: Hiroshima och Miyajima (H: HIROSHIMA)

F: L: M:

Med höghastighetståg Shinkansen i över 300km/h tar vi oss till staden Hiroshima – världens första stad att bli utsatt för atombomben som inte kan tyckas behöva närmare introduktion – men det moderna Hiroshima är faktiskt en av Japans trevligaste städer. Vi är här för att besöka det utmärkta fredsmuséet, stå rakt under den plats där bomben exploderade, och se några av de få byggnader som stod kvar efter explosionen, och än idag bevarats.

Atombombsdomen, Hiroshima

Eftermiddagen är reserverad för en resa i tiden till den heliga ön Miyajima. Här promenerar vi bland japanska sikahjortar som rör sig helt fria på ön, går på ”svävande” Itsukushima shintotemplets plankor och strosar runt bland hundratals hantverkar- och souveniraffärer. De som vill njuta av vackra vyer över sundet kan följa med reseledaren till ett närmast 200 år gammalt tehus, där självaste numera avlidne kejsaren Hirohito drack berömda gröna macha – te 1948.

Miyajima

På kvällen checkar vi in på vårt centralt belägget hotell i Hiroshima.

Dag 7: Fri dag i Osaka (H: OSAKA)

F: L: M:

Med höghastighetståget Shinkansen mot Japans näst största stad – Osaka. Dag för egna aktiviteter i häftiga Osaka. Det finns tusentals saker att sysselsätta sig med i Osaka, vare sig man är ute efter souvenirer, tempel, kvarlämningar, landskaps- eller botaniska trädgårdar med futuristiska light-upp på kvällen.

Osaka skyline

På kvällen äter vi en utsökt flerrättersmiddag tillsammans.

Dag 8: Hemfärd

F: L: M:

Då har det blivit dags att säga adjö. Hemresa, för de som inte väljer att stanna längre.

Det finns möjlighet att lämna bagage på hotellet för de som flyger sent på eftermiddagen. Flyg med bl.a. Finnair, Turkish Airlines, SAS och Air China anländer vanligtvis samma dag i Sverige. Flyg med Emirates och Qatar Airways går sent på kvällen och anländer dagen efter.