Vår miljöpolicy
Vår miljöpolicy

Vi gör vad vi kan!

• För varje resenär planterar vi hela 10 stycken träd i regnskogen (Läs mer om projektet här).

• Vi säljer inga flygbiljetter, vi låter dig själv bestämma om du vill flyga till Japan eller dela upp din resa med alternativa transportmedel så att du reser miljövänligare.

• Vår verksamhet är helt pappersfri, alla handlingar skickas online.

• På alla våra resor till Japan använder vi oss endast av lokaltransport (vanligtvis tåg, biogasbussar, gasdriven taxi och cykel). På det sättet reser du inte bara miljövänligare utan kommer även närmare japanerna och Japan.

• När vi själva flyger väljer vi alltid den kortaste vägen, lite dyrare men miljövänligare.

 

HUR GÅR DET TILLVÄGA:

Att göra en effektiv insats för vår planet är allt annat än en lätt uppgift. Därför är valet av en miljöpartner desto viktigare. Vi har bestämt oss för att tillämpa Japanexperternas affärsmodell och hitta en seriös, flexibel, lyhörd och slank miljöspecialist som vet bäst hur man minskar CO2 nivåerna. Valet föll på den amerikanska Vermont baserade non – profit organisationen ”ONE TREE PLANTED” som samarbetar med lokala partners runt om i världen där det behövs mest. Nu står vi jämte stora bolag så som Adidas, DHL, Ford mm som sponsor och ni hittar oss här. Vi valde att satsa på projektet i Brasilien, en insats som inte bara ska ge oss friskare luft utan även bidra till renare vatten för storstadsområdena Rio De Janeiro och São Paulos invånare. Dessutom kommer det att skapa fler lokala jobb och möjliggöra en mer hållbar förvaltning av mark och naturresurser i de delar där vi är aktiva. För att få en bättre förståelse för vad en människans positiva insats kan åstadkomma och hur vår underbara natur svarar på återplantering av träd vänligen se den makalösa dokumentärfilmen Jordens salt om den brasilianske kult-fotografen Sebastião Salgado från trailern nedan:

 

 

 

 

 

Publicerad: . Senast uppdaterad: . (c) Japanexperterna.se