Asakusa
Asakusa

Asakusa är en stadsel i Tokyo och ett av stadens allra populäraste besöksmål för både inhemska och utländska turister, beläget i norra Tokyo strax väster om Sumidafloden. Från Asakusa har man god utsikt över världens högsta torn, Tokyo Skytree.

Festivaler

Sanja-festivalen som går av stapeln varje år i maj är Tokyos livligaste och också största festival – drygt 2 miljoner hinner besöka den under de 3 dagar den pågår. Ett av få tillfällen då man ibland kan se Japans organiserade kriminella, yakuzan, stolt visa upp sina helkroppstatueringar.

I augusti pågår Asakusa Samba Carneval, som gick av stapeln för första gången 1981, anordnad av områdets brasiliansk-japanska community.

Sightseeing

Det går att få en privat guidad tur i rickshaw på, som bäst, bristfällig engelska. Kostar ca. 8000 yen för två personer för en 30 min lång rundtur.

Från Asakusa är det nära till restauranggrossistgatan Kappabashi-dori, ett udda men ganska populärt utflyktsmål.

Souvenirer

Längs Nakamise-dori framför templet Sensoji finns ett 50-tal affärer och stånd som är ett av de populäraste ställena att införhandla typiska japanska souvenirer för utlänningar. Priserna är lite därefter också.

Att ta sig hit

Asakusa kan nås bla.a. via Tokyo Metro ( Ginzalinjen) och Toei-tunnelbanan ( Asakusalinjen).

Karta

Resor som går till Tokyo

Publicerad: . Senast uppdaterad: . (c) Japanexperterna.se