Best of Tokyo med Dregen
Best of Tokyo med Dregen

Avgångar

Datum Pris Längd Kommentar
12/1124 800:-5 nätterBoka

Introduktion

Älskar du rock, känslan av “once in a life time” och Japan? Då ska du följa med! En resa utan motstycke, en vecka i världens häftigaste stad med Dregen, vår svenska rockstjärna. Vi tappar bort oss bland gitarrer och vinylskivor, picknickar med Dregen i en av Tokyos coolaste parker och festar loss i världskända bardistriktet Golden Gai. Dregen tar vår lilla grupp till sina smultronställen, galnaste Robotrestaurangen, DJ-natt och ett äkta träningspass med de sista levande ninjorna. Och mycket mer!

Endast 16 platser på resan, är du med?

En resa producerad av Katrin Amberntsson & Hubbe8Ball i samarbete med Japanexperterna

För frågor om resan innehåll och praktiska detaljer kontakta Japanexperternas Denis Murselovic på [email protected]
För eventuella pressfrågor om Dregens medverkan kontakta Katrin Amberntsson på [email protected]

OBS! På grund av en del förfrågningar från utomlands (USA, UK och Australien) har vi bestämt oss att exkludera flygbiljetten ur programmet. Vi kan fortfarande hjälpa alla intresserade med flygbiljetter från Sverige till Japan, vänligen informera oss om det i samband med bokning av resan!

Flyginformation

Den här resan börjar och slutar närmast den internationella flygplatsen i Tokyo. Om man inte planerar att resa vidare på egen hand rekommenderar vi en vanlig tur- och returbiljett till Tokyo. Mer info om flygbiljetter

Om man flyger från Sverige kommer man fram nästföljande dag till Japan, oavsett flygbolag. Detta innebär att avgången från Sverige ska vara bokad senast till dagen innan resans första dag.

Resplan

För detaljerat schema, tryck på respektive dag.

F = Frukost, L = lunch, M = Middag.

[dölj alla] [visa alla]

Dag 1: Ankomst till Tokyo - den moderna megastaden

F: L: M:

Ankomst senast denna dag till Japan. På egen hand till hotellet i Tokyo. Se flyginfo.

Möte med reseledaren i hotellets lobby under eftermiddagen/kvällen, man bjuder på en välkomstdrink och därefter hänger vi med Japanexperternas guide till det kosmopolitiska västra Shinjuku. Det är få saker som slår “Tokyo by night” – utsikten från det 243 meter höga skrytbygget Tokyo Metropolitan Government Building, designat av en av Japans främste arkitekter, Kenzo Tange. Denna hyperfuturistiska byggnad har varit inspelningsplats för både japanska och Hollywoodfilmer, “Bladerunner” eller “Godzilla” att nämna några.

Utsikt från Tokyos stadshus

Dag 2: Guitar street och vinylskivor i bohemiska Shimokitazawa (H: TOKYO)

F: L: M:

Idag möter vi upp med Dregen som tar oss med på en otrolig resa bland Tokyos gitarraffärer och unika vintagebutiker för vinylskivor. Vi rivstartar på Tokyos berömda Guitar street, ett måste för varje gitarrälskare som sätter sin fot i Japan. Tillsammans med Dregen strosar vi bland musikbutikerna och spanar in det stora utbudet av gitarrer.

Efter lunch (ingår ej i resans pris) tar Dregen oss med till några av sina smultronställen av second hand skivor i det bohemiska Shimokitazawa. Här ska man hålla ögonen öppna – chansen finns att fynda sällsynta vinyler till vrakpris!

På kvällen äter vi middag (ingår i resans pris) på en traditionell japansk restaurang – en sk izakaya. Vi sitter på rismattsgolv – tatami och njuter av en flerrättersmiddag och tar in lite av den äkta Tokyoandan. Vi avslutar hemma i nöjeskvarteren i Shinjuku där Dregen tar oss med till någon av sina favoritbarer. Dryck till egen kostnad.

Dag 3: Asakusa, båt på Sumidafloden, Robotrestaurang och barrunda i Golden Gai (H: TOKYO)

F: L: M:

Vi startar dagen i de gamla delarna av Tokyo – Asakusa. Japanexperternas guide och Dregen tar oss till templet Sensoji – Tokyos äldsta buddhistiska tempel. Därefter tar vi oss vidare genom det ständigt bubblande Nakamise. Här kan man tillbringa många timmar utan att få nog av det gamla Tokyos anda.
Från Asakusa hoppar vi på en futuristisk båt för en färd längs Sumidafloden.

(i 3737]

Vi stannar till vid en av Tokyos finaste kejserliga trädgårdar – Hamarikyu garden och upplever japansk trädgårdskonst när den är som bäst. Ett stenkast bort från parken ligger platsen där världens största fiskmarknad, Tsukiji har legat från 30-talet fram till alldeles nyligen. Grossistmarknaden har flyttat, men marknaden för privatpersoner står kvar. Och det gör även Tokyos bästa sushirestauranger. Här stannar vi för lunch (ingår ej i resans pris) på nån av sushiställena som Dregen tipsar om (till egen kostnad).

Resten av eftermiddagen njuter vi av Tokyo på egen hand.
På kvällen möts vi upp i Shinjuku med Dregen som tar oss till den legendariska och smått galna Robotrestaurangen (inträdet ingår i resans pris, men middag bekostar man själv). Därefter tar Dregen oss med på en barrunda i en av Tokyos världsberömda barområde – Golden Gai. Dryck till egen kostnad. Vissa av barerna här är så små att bara några få personer får plats.

Dag 4: Picknick i Yoyogiparken, ninjor och rockklubb (H: TOKYO)

F: L: M:

Ingen Tokyo-vistelse blir fulländad om man inte hänger lite i Tokyos härliga parker. Idag tar Dregen ut oss med till den ikoniska favoritparken bland Tokyos musiker – Yoyogiparken. Att se japanska rockabillies twista till Elvis Presleys musik hör till en vanlig syn. Vi köper japansk picknickmat (ingår ej i resans pris) med oss och hänger i parken en stund. Därefter kommer vi till en av resans höjdpunkter – besök hos ninjorna i Musashiklanen. Ninjor är en faschinerande del av Japans historia och under Edo-perioden var de officiella säkerhetsrådgivare till shogunen.

Vi tar oss till ninja-dojon med ättlingar till medeltidens ninjakrigare. De är betydligt mer öppna med att dela med sig av sina hemlighet än sina föregångare och vi får möjlighet att medverka i en ninjaträning.

På kvällen samlas vi igen för ytterligare en höjdpunkt. Vi går på en av Tokyos stimmiga rockklubbar. Kvällen till ära tar Dregen plats i DJ-båset tillsammans med lokala DJ:s från Tokyos undergroundscen.

Dag 5: Fri dag i Tokyo (H: TOKYO)

F: L: M:

Vi tillbringar vår näst sista dag i Tokyo och använder våra nyvunna kunskaper om staden till att göra precis det vi vill. Om det så är att shoppa loss, besöka ett tempel eller ett museum, kolla in den senaste VR-tekniken eller bara njuta av denna 24-timmars pulserande myrstack finns Japanexperternas guide tillgänglig för tips eller annat ni behöver hjälp med.

Kvällen avslutas med en gemensam middag för den som önskar (ingår ej i resans pris). Den som vill fortsätter kvällen med ett besök på en av Tokyos många galna karaoke-barer (ingår ej i resans pris).

Dag 6: Hemfärd (H: TOKYO)

F: L: M:

Då har det blivit dags att säga adjö. Hemresa, för de som inte väljer att stanna längre. Vårt hotell har bra förbindelse till både Narita och Haneda flygplatser i Tokyo och härifrån kan vi antingen fortsätta vår resa vidare genom Japan – japanska berömda bad- och semesterorter så som Okinawa, Amami Oshima, Stillahavsparadisön Guam eller resa till någon annan destination i världen.

Det finns möjlighet att lämna bagage på hotellet för de som flyger sent på eftermiddagen. Flyg med bla.a. Finnair, Turkish Airlines, SAS och Air China anländer vanligtvis samma dag i Sverige. Flyg med Emirates och Qatar Airways går sent på kvällen och anländer dagen efter.