Familjeresa: Stora sommarlovsresan i Japan
Familjeresa: Stora sommarlovsresan i Japan
TOKYO - NAGOYA - KYOTO - HIROSHIMA - MIYAJIMA - OSAKA
?
Notera att våra priser inte inkluderar flygbiljett - den köper du till själv på valfri rutt och med valfritt flygbolag. På så sätt blir våra resor både billigare och mer flexibla. Alla våra avgångar är garanterade så fort två personer bokat. Se flyginfo.

Avgångar

Datum Pris Längd Kommentar
6/723 900:-10 nätterBoka

Introduktion

En resa för både stora och små. Denna resa är en utomordentlig upplevelse av Japan, fylld av roliga platser, historia och det finaste som landet har att erbjuda. Vi upplever megastaden Tokyo på nära håll, tappar bort oss i fantastiska värld av manga och anime, leker med samurajer och ninjor, vandrar bland Kyotos forntida tempel och vackra natur, tittar på sumobrottning och badar i varma källor. Och mycket mer. En perfekt familjeresa.

Det som utmärker detta alternativ är att vi tillbringar lite kortare tid på varje plats, men ser mer av landet. Dessutom är det i ett lugnt tempo, speciellt anpassat för barnfamiljer. Det finns också gott om utrymme för extra aktiviteter för de som vill se och orkar mer.

Flyginformation

Den här resan börjar och slutar i olika städer. Vi rekommenderar en s.k. "multi-city" biljett som börjar i Tokyo och slutar i Osaka. Dessa biljetter kan köpas direkt hos flygbolagen eller resebolagen, som med vanliga biljetter. Mer info

Om man flyger från Sverige kommer man fram nästföljande dag till Japan, oavsett flygbolag. Detta innebär att avgången från Sverige ska vara bokad senast till dagen innan resans första dag.

Resplan

För detaljerat schema, tryck på respektive dag.

F = Frukost, L = lunch, M = Middag.

[dölj alla] [visa alla]

Dag 1: Tokyo (H: TOKYO)

F: L: M:

Ankomst till Tokyo. Till hotellet på egen hand. Reseledare träffar gruppen på kvällen i hotellets lobby, presenterar sig själv och bjuder på välkomstdrink.

Dag 2: Tokyo - Anime och ungdomsmode (H: TOKYO)

F: L: M:

Vi börjar vår äventyr med ett besök på Ghibli museum för barn, känt från Hayao Miyazakis Oscarbelönade ’Spirited Away’.

Bild från den tecknade filmen 'Ponyo på klippan vid havet'

Nästa mål blir av det mer traditionella slaget – Meiji Jingu, en mystisk och vacker Shinto helgedom tillägnad Meiji- kejsaren, den kejsare som fått ge namn åt Meijirestaurationen som 1868 blev det blodiga startskottet på Japans omvandling från feodalsystem styrt av shogun till en slags form av västerländsk, parlamentarisk demokrati.

Vi nästlar oss in på smågatorna och äter lunch på en av alla mysiga restauranger i modegalna Harajukus tvärgator. Efter lunch tar vi en promenad genom den ungdomliga stadsdelen förbi Tokyos olympiska stadium vidare till Shibuya. Om ni sett Lasse Hallströms film med Richard Gere känner ni redan till den rörande historien om hunden Hachiko, som satt utanför den här stationen på 1920-talet och nu finns förevigad med en staty.

Har ni sett filmen “Lost in Translation” eller överhuvudtaget någon dokumentär om Japan känner ni också kanske igen Shibuyas “scramble crossing” – en trafikkorsning som stängs av för trafik i alla riktningar och blir ett veritabelt hav av fotgängare i en halv minut, innan bilarna tar över igen. Vi avslutar dagen med en inblick i det japanska köket genom en trevlig välkomstmiddag.

Dag 3: Tokyo - Sushi och varma källor (H: TOKYO)

F: L: M:

Tidigt på morgonen beger vi oss till världens största fiskmarknad Tsukiji, där tiotusentals sushikockar sägs passera varje dag i jakt på den färskaste och finaste fisken. Marknaden spelade nyligen en viktig roll i den prisbelönta och kritikerrosade dokumentärfilmen “Jiro drömmer om sushi”. I år är sista året denna klassiska Tokyo-pärla går att besöka, då planen är att flytta marknaden utanför Tokyo under 2018.

På eftermiddagen beger vi oss till Odaiba – den futuristiska konstgjorda ön som andas framtid med bland annat Toyotas enorma showroom. Dit tar vi det förarlösa tåget Monorail, och här får vi uppleva ett av resans highlights – en äkta japansk varm källa, ett underbart komplex byggt i 1600-talets Edo-stil, populärt för både familjer och par. Har ni varit på Hasseluddens Yasuragi eller hört talas om det, nu är det dags att njuta av dess storebror som många andra Tokyoiter.

Dag 4: Tokyo - Elektronik och TV spel (H: TOKYO)

F: L: M:

Idag ska vi besöka den elektroniska staden Akihabara. Vi kastar oss in i en myrstack av neonglittrande stora och små varuhus där vi hittar allt som har med elektronik att göra. Inklämda mellan dessa elektronikvaruhus hittar vi en mängd tv-spel affärer.

Eftermiddag spenderar vi på egen hand, för dem som är sugna på det lilla extra finns det fantastiska shoppingmöjligheterna i bland annat Ginza, det varumärkestätaste området i världen. Reseledaren hjälper er och tipsar gärna om allt ni vill veta.

Dag 5: Nagoya - Sumo (H: NAGOYA)

F: L: M:

Nagoya är tredje största stad i Japan och kanske mest känd för att vara hem för Toyota, världens största biltillverkare. Men idag ska vi njuta av andra delar av den japanska kulturen, minst lika kända som Toyotabilar – sumobrottning och tåg. Innan vi tar oss till sumo gör vi ett besök på det utmärkta tåg-muséet där vi kan bland annat lära oss om teknologin bakom det nyaste underverket – Maglev, det framtida magnettåget. Efter museet besöker vi arenan Nagoya Basho och tittar på spektakulära matcher mellan dessa japanska jättar.

Sumo-match under vårturnén, Osaka

Dag 6: Kyoto - Näktergalsgolv (H: KYOTO)

F: L: M:

Idag bekantar vi oss med Kyoto, denna otroliga stad som har varit japansk huvudstad i nästan 1100 år, ändå fram till 1868. Dagen spenderar vi i centrala Kyoto där vi besöker bland annat Nijoborgen – berömd för sitt kvittrande “näktergalsgolv”, som skulle skydda shogunen från lönnmördare – de nästintill mytiska ninjorna. Vi går tillsammans över golvet och tittar också under golvet (om knäna tillåter) för att förstå den snillrika konstruktionen som har hållit golven knarrande i snart 400 år.

Kyotosiluett

Dag 7: Kyoto - västra Kyoto (H: KYOTO)

F: L: M:

Idag beger vi oss mot Arashiyama och Sagano, Kyotos natursköna västra del, där vi gör en cykeltur genom bambulundar och risfält, förbi uråldriga tempel och poethyddor. Arashiyama är ett välbesökt turistområde men på cykeln dröjer det inte länge förrän vi är snart sagt helt ensamma, med undantag för risbönderna. Vi besöker ett mystiskt och avsides beläget tempel som spelar en central del i nobelprisvinnaren Kawabatas roman “Kyoto, eller De unga älskande i den gamla kejsarstaden”.

Arashiyamas berömda bambulund

Efter en traditionell lunch på en liten restaurang är det dags för vårt nästa mål, Den gyllene paviljongen, en lika viktig symbol för Kyoto som Eiffeltornet är för Paris. Under Zen-templets guldfasad döljer sig en dramatisk historia, detaljerad beskriven av den kontroversielle författaren Yukio Mishima i den delvis verklighetsbaserade romanen “Den gyllene paviljongens tempel”.

Dag 8: Kyoto - Ninjor och samurajer (H: KYOTO)

F: L: M:

För de som inte har fler souvenirer på sin shopping lista, kastar vi oss in i den fantastiska världen av ninjor och samurajer. Vi beger oss till den berömda filmstudion Toei Kyoto Studio Park som är helt proppfull med roliga aktiviteter för både de stora och de små; många olika samuraj- och ninjashower, och har vi tur så hamnar vi mitt i en samuraj-filminspelning.

En av de samurajkostymer man kan klä upp sig i på Eigamura (för en extra avgift)

Dag 9: Hiroshima och Miyajima, det moderna och det traditionella - underbart värdshus med varmkälla (H: HIROSHIMA)

F: L: M:

Staden Hiroshima – världens första stad att bli utsatt för atombomben som inte kan tyckas behöva närmare introduktion – men det moderna Hiroshima är faktiskt en av Japans trevligaste städer. Vi är här för att besöka det utmärkta fredsmuséet, stå rakt under den plats där bomben exploderade, och se några av de få byggnader som stod kvar efter explosionen, och än idag bevarats.

Atombombsdomen, Hiroshima

Vi besöker också den heliga ön Miyajima, promenerar bland hundratals sikahjortar, går på ”svävande” Itsukushima shintotemplets plankor och njuter av vackra vyer över den gigantiska ”flytande” porten – torii från ett närmast 200 år gammalt tehus, där självaste numera avlidne kejsaren Hirohito drack berömda gröna macha – te 1948.

På kvällen checkar vi in på ett förtjusande traditionellt Ryokan med Onsen.

Dag 10: Osaka (H: OSAKA)

F: L: M:

Idag beger vi oss mot gastronomiska huvudstaden Osaka! Vi kastar oss direkt in i smeten genom att utforska centrala delar av staden. Vi promenerar genom kulinariska mecka Dotonbori och shoppingdistrikt Shinsaibashi. På kvällen äter vi en avskedsmiddag tillsammans.

Dag 11: Hemfärd

F: L: M:

Då har det blivit dags att säga adjö – hemresa, för de som inte väljer att stanna längre. Reseledaren finns i lobbyn på hotellet hela förmiddagen.

Vårt hotell i centrala Osaka har bra förbindelse till spektakulära Kansai International Airport och härifrån kan vi antingen fortsätta vår resa vidare genom Japan, badsemester på Okinawa eller resa till någon annan destination i världen.

Det finns möjlighet att lämna bagage på hotellet för de som flyger sent på eftermiddagen. Flyg med bla.a. Finnair, Turkish Airlines, SAS och Air China anländer vanligtvis samma dag i Sverige. Flyg med Emirates och Qatar Airways går sent på kvällen och anländer dagen efter.